Zo blijf je gemotiveerd om te sporten

 In Life

Hoe vaak heb je al tegen jezelf gezegd dat je morgen of maandag gaat starten met sporten? Of dat je bent begonnen en na twee weken alweer hebt afgehaakt. Je intrinsieke motivatie is de drijvende kracht om je doelen te behalen en uit je comfort zone te stappen.

Het belangrijkste is dat je weet waarom en hoe jij iets wil bereiken. Het enige wat je moet doen is gewoon beginnen. Wij hebben een aantal tips die jou zullen helpen om die start te maken en je nieuwe levensstijl vol te houden.

1. Goalsetting
Beantwoord de waarom- en wilsvraag. Waarom is je doel zo belangrijk en wat voor effect zal het hebben wanneer je het bereikt hebt?

2. Maak een stappenplan
HOE ga je ervoor zorgen dat je afvalt of spieren opbouwt? Stel vast wat voor trainingen of eetschema’s voor jouw specifieke doel geschikt zijn. Op welke dagen en tijden heb je tijd om te trainen? ‘Geen tijd’ of ‘te druk’ bestaat niet als je iets echt wilt.


Trainings- of voedingsadvies nodig? Neem contact met ons op!

3. Dag 1 is het belangrijkst
Als jij wil veranderen, dan maakt het niet uit na hoeveel weken of maanden het sporten een gewoonte wordt. Het gaat om de dag wanneer jij besluit te beginnen met de verandering.

https://www.instagram.com/p/BGWaYTfM1L-/?taken-by=beyondys

4. If you look good, you train good
Als je eruit ziet als iemand die gaat sporten, dan zal je daar ook sneller naar handelen. Ook zal sportkleding je zelfverzekerdheid een boost geven. Dus rock die nieuwe legging of gympen.

5. Variatie in workouts
Voeg telkens nieuwe oefeningen toe aan je routine. Dit zorgt ervoor dat het leuk blijft en dat je snellere resultaten behaalt. Een variatie in oefeningen levert een grotere toename op kracht en omvang van de spieren. Zelfs een kleine aanpassing van een oefening kan een groot verschil betekenen, zoals het wijzigen van het gewicht, aantal herhalingen of de tijd waarin de spier onder spanning staat.

https://www.instagram.com/p/BOEYbgYhCo_/?taken-by=beyondys

6. Verander je omgeving
Support krijgen is belangrijk. Zoek mensen op die hetzelfde doel hebben als jij. Als je je in die omgeving bevindt, zal je nooit een extra push nodig hebben om je verandering vol te houden. Sla ook foto’s, video’s en tips op van anderen die jou inspireren.

De mindset is KEY. Blijf jezelf vooral herinneren aan wat er zal gebeuren als je niet opgeeft. Become what you deserve!

Lees ook: Meet Julian, onze nieuwe trainer

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search