Sport en Supplementen (TIP!)

 In Fitness, Life, Voeding

Sport en supplementen

We vragen ons allemaal wel eens af welke supplementen de beste van de beste zijn. Ik krijg vaak de vraag welke supplementen goed zijn bij diverse sportprestaties zoals aankomen of afvallen, vet verbranden of spiermassa kweken etc.

Ik ben Rita Razooki, diëtiste en master afgestudeerde op het gebied van voeding, gezondheid en sport. Ik geloof wel in de kracht van supplementen en in deze blog zal ik je vertellen waarom ik dat doe.

Supplementen zijn een goede aanvulling.
Klopt, een aanvulling. Dus geen vervanging van voeding. Omdat we bij het sporten meer verbranden, heeft het lichaam meer enzymen nodig die bij de verbranding een belangrijke rol spelen. Enzymen helpen een chemische reactie voltooien, door een factor te zijn in het ontleden en samenbrengen van moleculen zoals eiwitten. Voorbeelden van enzymen zijn vitamine B, E, A, D, zink, ijzer, selenium en andere vitaminen en mineralen. Omdat we uit de gewone voeding tekorten kunnen oplopen (want sporten doen we naast andere bezigheden zoals werk en het huishouden), hebben we een aanvulling nodig op onze dagelijkse voeding.

Welke supplementen kun je het beste gebruiken?
Supplementen zijn voor ieder individu anders. Dus een beste supplement is niet zo te zeggen. Ieder supplement werkt anders voor ieder individu. Het productieproces is echter wel duur voor de fabrikant. Hierdoor zullen sneller gangbaardere supplement geproduceerd worden dan individu gerichte supplementen. Neem dit echter wel mee in je aankoop van supplementen. Een bedrijf dat alleen supplementen verkoopt zal sneller gerichter en beter voor jou als individu zijn dan een warenhuis zoals de HEMA of de Kruidvat.

Wat bieden we aan supplementen?
Na persoonlijk goede ervaringen van Iwan Redan raadt hij de leden van Beyond Yourself de producten van Virtuoos aan. Ik ging eens op onderzoek uit en vond het volgende:

  • De producten van Virtuoos zijn organisch wanneer het moet en anorganisch wanneer het moet (heeft te maken met effectieve opname in je bloed).
  • De producten van Virtuoos worden niet verkocht bij de winkel bij jou om de hoek. Hier gaat het dus om exclusiviteit, en zoals eerder vermeld zijn dit de betere supplementen. Kijk nog wel even of het aansluit bij je.
  • Bevat de juiste onderzocht effectieve doseringen: caffeine in 50 mg, D3 in 3000 IU, omega-3 komt in combinatie met omega-6 in plaats van alleen, etc.
  • Focussen op supplementen voor fitness, crossfit, hardlopen, voetbal, wielrennen en op prestatie, herstel, energie, verrijking. Ga echter niet af op supplementen die zich focussen op haar/nagels/huid complexen
  • Je kunt samen met je coach/trainer/de diëtist aan de hand van een adviestool nagaan wat voor jou handig is en wat je beter kan laten staan, handig als je twijfelt en niet zeker weet wat goed bij je past. Op deze manier kan je een goed weloverwogen keuze te maken in de supplementen die je inneemt.
Conclusie

Gebruik supplementen als aanvulling op je voeding, maar vraag eerst om het advies van jouw coach/trainer of de diëtist. Wij als team geloven in de kracht van de producten van Virtuoos en we kunnen samen nagaan welke producten voor jou handig zijn. Maar, als je een ander product in gedachte hebt, laat het ons weten of vraag onze diëtiste, die doet er onderzoek naar en informeert je verder.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search