Interview met Iwan Redan in Metro Holland

 In Life

Vandaag in Metro Holland: een interview met onze eigen Beyond Yourself-trainer Iwan Redan, waarin hij vertelt over Beyond Yourself, zijn voetbalcarrière en professionals met wie hij traint, zoals Eljero Elia en Inge de Bruijn.

Steeds meer voetballers zijn geïnteresseerd in het vak personal trainer, hieronder een stuk over Iwan Redan uit het interview. Lees het hele artikel op metronieuws.

Emotionele Elia
Toen Eljero Elia vorig seizoen de bekerfinale besliste tegen FC Utrecht was de aanvaller van Feyenoord zijn emoties even niet meer de baas. Ook Iwan Redan pinkte een traantje weg. De oud-aanvaller van onder meer RKC en Willem II is nu personal trainer en eigenaar van ‘Beyond Yourself’. Elia was verre van fit toen Feyenoord hem aantrok en Redan ging met de vleugelaanvaller aan de slag: „Eljero heeft keihard geknokt en toen hij in de bekerfinale de winnende scoorde, was ik net als hem geëmotioneerd.” Ook oud-olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn werkte zich bij Redan in het zweet om te kunnen schitteren in het tv-programma ‘Dancing with The Stars’.

Professionals of recreanten, iedereen kan bij Redan terecht. „De winnende treffer maken in de laatste minuut is een prachtig gevoel, maar om het leven van mensen te veranderen geeft me voldoening die ik als voetballer nog nooit heb gevoeld”, zegt Redan. „Ik voel me sterker dan ooit. Mijn wereld is groter geworden. Ik werk nu met allerlei mensen, die allemaal weer verschillende dingen hebben meegemaakt. Ik heb ooit een zwaar auto-ongeluk gehad, was bijna dood. Ik ben mensen tegen gekomen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Het is fijn om dan daarover te kunnen praten.”

https://www.instagram.com/p/BPrx2KMBjCJ/?taken-by=beyondys

Streepje voor
„Ik ben altijd al een trainingsbeest geweest. Krachttraining, lopen, ik deed het er allemaal naast in mijn tijd als profvoetballer. In mijn tijd bij RKC hadden we een vast groepje met Michael Lamey en Khalid Boulahrouz. We wisten van niks, deden het gewoon. De jongens die nu spelen kunnen bij mij terecht, hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Er zijn veel personal trainers, maar ook veel verschillende manieren van werken. Rustig trainen bestaat voor mij niet. Als dan het uiterste van je gevraagd wordt, kun je niet leveren.”

Zware blessures
Onderweg deed Redan steeds meer kennis op. „Ik heb twee zware kruisbandblessures gehad. Tijdens mijn revalidatie wilde ik alles weten. Ik raakte meer en meer geïnteresseerd in het menselijke lichaam. Aan het einde van mijn loopbaan trainde ik al ploeggenoten en vrienden. En toen werd er op een gegeven moment gezegd ‘Iwan, waarom maak je hier je werk niet van?’ Ik heb alles zelf aangeleerd. Ik ben naar Amerika geweest, naar beurzen. De praktijk is de beste leermeester. Om iemand te motiveren om alles te geven is niet aan te leren, dat moet in je zitten. Ik hoop dat de jongens die de cursus gaan volgen zich dat beseffen. En ze mogen altijd bij mij stagelopen.”

Bron: metronieuws

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search