De 8 meest gemaakte fitnessfouten

 In Life

Ben je een beginner of train je al een tijdje, maar zie je geen progressie? De kans is groot dat jij één van deze fitnessfouten dagelijks maakt. Tijd om ze te vermijden en zichtbaar resultaat te gaan boeken!

1. Geen snack eten na je workout
Na je workout is het belangrijk om weer bij te tanken. Eet binnen een half uurtje of drink een proteïne shake.

2. Het stretch-gedeelte skippen
Het laatste wat je wil doen na je workout is nog rondhangen in de sportschool om te stretchen… Maar zelfs als je minimaal 5 minuten stretcht na een intensieve workout, kan je spierverzuring en blessures voorkomen!

3. Je daagt jezelf niet uit
Wekenlang hetzelfde fitnessschema volgen gaat je niet helpen om resultaten te blijven zien. Als je te lang een bepaalde routine hebt, raakt je lichaam hieraan gewend. Blijf jezelf uitdagen en wissel af van workouts.

https://www.instagram.com/p/BSF6wBbjPrd/?taken-by=iwanredan

4. Teveel fitnessen
Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Een half uurtje intensief trainen heeft veel meer effect dan twee uur lang in de sportschool hangen. Daarnaast, door elke dag zolang te fitnessen krijgen je spieren niet de tijd om zich te herstellen, waardoor je resultaten achteruit gaan.


Bij Beyond Yourself is geen één training hetzelfde! Neem een gratis proefles en ervaar het zelf!

5. Zoveel mogelijk crunches doen om een platte buik te krijgen
Buikspieren zijn het moeilijkst. Je hebt ze, maar er zit een laagje vet overheen. Dit vet gaat niet weg door alleen maar crunches of andere buikspieroefeningen te doen. Hiervoor is cardio nodig.

Hetzelfde geldt voor andere area’s waar je meer vet hebt. Oefeningen gericht op plaatselijke vetverbranding werkt niet, cardio en de juiste voeding daarentegen wel.

6. Denken dat je geen spieren kan opbouwen of afvallen vanwege je genen
Het enige wat je moet doen is moeite. Tuurlijk heeft iedereen een andere bouw en is iemand op de ene plek slanker dan de andere, maar als je goed traint en je houdt aan je planning, dan krijg je een prachtig lichaam.

7. Alleen cardio doen om een strak lichaam te krijgen
Zo verbrand je niet alleen je vetten, maar raak je ook je spiermassa kwijt. Dan zie je er eerder slap dan strak uit en dat wil je niet.

8. Onvoldoende slaap
Je slaap is net zo belangrijk als de workout! Zorg voor minimaal acht uur slaap per dag, zodat je spieren zich kunnen herstellen en je je de volgende dag weer fit voelt.

https://www.instagram.com/p/BRim2u-AIBU/?taken-by=juuul_t

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search